Workshopreeks ‘Schildpadtijd – oefenen in aandacht’

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders

Tijdens drie workshops oefen je samen in ‘aandachtig of mindful zijn’. Want weet je dat je je aandachtsspier kunt trainen? En hoe jonger geleerd… Kom daarom met schildpad Keya, eekhoorn Nootje en mevrouw Vlecht op mindful avontuur via verbindende verhalen, eenvoudige aandachtsoefeningen, massagespelletjes, ontspannende meditaties en klankmomenten. De thema’s die aan bod kunnen komen zijn: Nieuw beginnen, Je verbonden voelen, Schildpadtijd nemen, Pauzelen, Geluiden horen, Dankbaar zijn, Het druk hebben, Delen, Jezelf graag zien, Komen en gaan, Denken en voelen, Ademen.

Door regelmatig Schildpadtijd te nemen * ontwikkel je focus en geduld, * leer je (intense) emoties beter aanvaarden en verwerken, * vergroot je begrip en vriendelijkheid voor jezelf en anderen, * krijgt je meer zelfkennis en zelfvertrouwen, * voel je sneller aan wat nodig is om tot rust te komen, * heb je meer oog en dankbaarheid voor het alledaagse.

‘Kan ik ook leren om Schildpadtijd te nemen?’ vraagt Nootje aan Keya. ‘Jazeker. Kom maar naast me zitten. Dan doen we het samen.’ Doe jij ook mee met je (klein)kind(eren)?

Woensdagen 8, 15 en 22 november van 15u30 tot 16u45 in het Kinehuis. € 60/duo

De lesgeefster is Gritta Maes. Ze is voormalig leerkracht en huidig mindfulnessgids bij Schildpadtijd in Tremelo. Ze geeft lessen en workshops aan kinderen en volwassenen over hoe mindful in het leven staan. Met behulp van haar boek ‘Schildpadtijd – oefenen in aandacht’ wordt dit kinderspel. Ze schreef én illustreerde het en gaf het bovendien uit in eigen beheer. Na de workshop kan je het boek vrijblijvend inkijken en kopen aan 28 euro. Meer info op www.schildpadtijd.be/boek.

Inschrijven via de website van het Kinehuis (zie gegevens organisator op deze pagina)

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

nov 08 - 22 2023

Tijd

3:30 pm - 4:45 pm

Kosten

60.00

Locatie

Kinehuis
's Herenweg 30 2222 Itegem

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *