Workshop ‘Schildpadtijd’ in bib Tremelo

Sta jij moeiteloos aandachtig in het leven? Of vind je het (steeds) moeilijk(er) om je aandacht erbij te houden? Merk je dit ook op bij je kind(eren), leerlingen, patiënten, familie en vrienden? Onderzoek wijst in ieder geval uit dat onze collectieve aandachtsspanne aan het krimpen is. De grootste boosdoener is de massa aan informatie die we dagelijks te verwerken krijgen. En daar worden we niet gelukkiger en gezonder van.

Tijdens deze workshop oefen je in ‘aandachtig of mindful zijn’. Want weet je dat je je aandachtsspier kunt trainen? En hoe jonger geleerd… Ga daarom deze avond met schildpad Keya, eekhoorn Nootje en mevrouw Vlecht op mindful avontuur via verbindende verhalen, eenvoudige aandachtsoefeningen en ontspannende meditaties. De thema’s die aan bod kunnen komen zijn: Nieuw beginnen, Je verbonden voelen, Schildpadtijd nemen, Pauzelen, Geluiden horen, Dankbaar zijn, Het druk hebben, Delen, Jezelf graag zien, Komen en gaan, Denken en voelen, Ademen.

Kom ervaren wat mindfulness écht is. Door regelmatig Schildpadtijd te nemen

– ontwikkel je focus en geduld,

– leer je (intense) emoties beter aanvaarden en verwerken,

– vergroot je begrip en vriendelijkheid voor jezelf en anderen,

– krijgt je meer zelfkennis en zelfvertrouwen,

– voel je sneller aan wat nodig is om tot rust te komen,

– heb je meer oog en dankbaarheid voor het alledaagse.

‘Kan ik ook leren om Schildpadtijd te nemen?’ vraagt Nootje aan Keya. ‘Jazeker. Kom maar naast me zitten. Dan doen we het samen.’

Doe jij ook mee?

Gritta Maes is de workshopbegeleidster van dienst. Ze is voormalig leerkracht en mindfulnessgids bij Schildpadtijd in Tremelo waar ze lessen en workshops geeft aan kinderen en volwassenen over hoe mindful in het leven staan. Met behulp van haar eerste boek ‘Schildpadtijd – oefenen in aandacht’ wordt dit kinderspel. Ze schreef én illustreerde het voor kinderen, hun (groot)ouders, leerkrachten, therapeuten, begeleiders en allen die het kind in zichzelf koesteren.

Na de workshop kan je het boek inkijken en kopen aan een speciale Jeugdboekenmaandprijs van 26 i.p.v. 28 euro. Meer info over het boek op www.schildpadtijd.be/boek. Je kunt het ook ontlenen uit de bibliotheken van Tremelo en Baal. Deze workshop wordt GRATIS aangeboden tijdens de Jeugdboekenmaand die loopt van 1 tot 31 maart met als thema GELUK.

INSCHRIJVEN VIA https://tremelo.bibliotheek.be/formulier/inschrijven-workshop-schildpadti

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

mrt 07 2023

Tijd

8:00 pm - 9:30 pm

Locatie

Zaal Lindebloesem
Kruisstraat 12 - 3120 Tremelo

Organisator

Bibliotheek Tremelo

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *