Schildpadtijd op Mindfulness Symposium

Op donderdag 9 februari 2023 van 09.30 tot 17.30 uur organiseren we voor de zesde keer het Mindfulness Symposium in Antwerpen, Wilrijk.

In de voormiddag verwelkomen we een aantal inspirerende sprekers. In de namiddag organiseren we verschillende workshops. Ook Schildpadtijd nemen is een van de aangeboden workshops.

‘Neem niet je tijd. En laat de tijd je nemen’
(uit ‘Laat’ van Leonard Nolens).

Of vertraag. We deden het even tijdens de pandemie. Noodgedwongen. Met sommigen hebben we de weldaad ervan ervaren. Maar raken het kwijt. Want er moet, er moet meer, het moet vlug. Druk. De tijd krijgt geen ruimte. De prijs is hoog.

Een ander verhaal voor de zorgverleners. Niet die weldaad van het vertragen maar extreme druk. Want er moest, er moest meer, het moest vlug. De tijd kreeg geen ruimte. De naweeën zijn nog voelbaar. De prijs is hoog.

Ook mindfulness vraagt een respectvol omgaan met tijd. Het is wat we doen als we ‘stoppen’ en ‘kijken’. En zie wat er gebeurt: in die tijd kan ruimte ontstaan, openheid voor wat zich aandient. Dan kunnen we oefenen in het omgaan met het strelen en het schuren van het leven.

‘Als wij wat vertragen, kunnen kinderen in verbinding met ons verder. Die traagheid brengt je samen sneller waar je wilt zijn en brengt je in een voller contact en verbinding met elkaar onderweg’. (uit ‘Van hart tot hart’, Binu Singh)

Een uitgebreid programma bekijken en inschrijven doe je via deze link:

https://www.mindfulnessvereniging.be/mindfulness-symposium-2023

Datum

feb 06 2023
Expired!

Tijd

9:30 am - 5:30 pm

Locatie

Universiteit Antwerpen

Organisator

Mindfulnessvereniging VZW
Website
https://www.mindfulnessvereniging.be/mindfulness-symposium-2023

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *