Workshop ‘Schildpadtijd’ bij Barboek

Samen oefenen in aandacht

Sta jij moeiteloos aandachtig in het leven? Of vind je het (steeds) moeilijk(er) om je aandacht erbij te houden? Merk je dit ook op bij je kind(eren), leerlingen, patiënten, familie en vrienden? Onderzoek wijst in ieder geval uit dat onze collectieve aandachtsspanne aan het krimpen is. De grootste boosdoener is de massa aan informatie die we dagelijks te verwerken krijgen. En daar worden we niet gelukkiger en gezonder van.

Tijdens deze workshop oefen je in ‘aandachtig of mindful zijn’. Want weet je dat je je aandachtsspier kunt trainen? En hoe jonger geleerd… Ga daarom deze voormiddag met schildpad Keya, eekhoorn Nootje en mevrouw Vlecht op mindful avontuur via verbindende verhalen, eenvoudige aandachtsoefeningen en ontspannende meditaties. De thema’s die aan bod kunnen komen zijn: Nieuw beginnen, Je verbonden voelen, Schildpadtijd nemen, Pauzelen, Geluiden horen, Dankbaar zijn, Het druk hebben, Delen, Jezelf graag zien, Komen en gaan, Denken en voelen, Ademen.

Door regelmatig Schildpadtijd te nemen

* ontwikkel je focus en geduld,

* leer je (intense) emoties beter aanvaarden en verwerken,

* vergroot je begrip en vriendelijkheid voor jezelf en anderen,

* krijgt je meer zelfkennis en zelfvertrouwen,

* voel je sneller aan wat nodig is om tot rust te komen,

* heb je meer oog en dankbaarheid voor het alledaagse.

‘Kan ik ook leren om Schildpadtijd te nemen?’ vraagt Nootje aan Keya. ‘Jazeker. Kom maar naast me zitten. Dan doen we het samen.’ Doe jij ook mee, alleen of met je kind(eren), vrienden, familie, buren, collega’s, …?

Gritta Maes is de workshopbegeleidster van dienst. Ze is voormalig leerkracht en huidig mindfulnessgids bij Schildpadtijd in Tremelo waar ze lessen en workshops geeft aan kinderen en volwassenen over hoe mindful in het leven staan. Met behulp van haar eerste boek ‘Schildpadtijd – oefenen in aandacht’ wordt dit kinderspel. Ze schreef én illustreerde het en gaf het bovendien uit in eigen beheer.

Duur workshop ongeveer 1u30 min. Daarna kan je het boek inkijken en aankopen. Meer info op www.schildpadtijd.be/boek. Deze workshop wordt GRATIS aangeboden door Barboek en de auteur

Inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn nl. beperkt. Stuur een bericht naar info@barboekinm.be met onderwerp ‘Inschrijving workshop Schildpadtijd’. Ook aantal deelnemers vermelden en of er kinderen bij zijn met hun leeftijd(en).

Inschrijven kan ook via deze pagina bij mij.

Tot ziens

Gritta

Datum

apr 08 2023
Expired!

Tijd

2:00 pm - 4:00 pm

More Info

Inschrijven

Locatie

Museum M
Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Organisator

Barboek
Inschrijven

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *