Een boek maak je niet alleen

door | sep 23, 2021

Teamplayer

Heb jij dit woord ooit op jouw cv geschreven? Ik ook. Maar eigenlijk was ik niet eerlijk. Ik heb het altijd moeilijk gehad om in groep te functioneren en overeen te komen met collega’s. Ik heb namelijk zo mijn idee over hoe de dingen moeten gaan en staan. Perfectionisme denk je? Dat kan. Sterke wil? Jazeker.

Bij het creëren van mijn boek komen die eigenschappen goed van pas. Alleen krijg je dat niet voor elkaar zonder hulp. Een vriendin las me de jaarhoroscoop voor. 2021 zou het jaar van de samenwerking worden voor mij en de andere rammen onder ons. Nu zijn we een dikke zes maanden verder en wordt er duchtig samengewerkt.

Wie zijn de players in mijn boekcreatieteam?

Birgit Krols en Ilse Goos, dé Boekenbouwers

Zij werkten een boekenbouwplan uit zodat ik er aan het einde van de rit nog iets aan over houdt. (Bij verkoop van alle 490 exemplaren weliswaar.) Birgit geeft me bovendien schrijfbegeleiding. ‘Let op een logische volgorde.’ en ‘ Je moet niet wachten op inspiratie om te beginnen schrijven. Je moet beginnen schrijven en dan komt de inspiratie wel.’ Dat leerde ik van haar. Zij stroomlijnt het proces van A tot L. (Levering aan huis)

Reinardus van Ewijk, kunstenaar en vormgever

Je ziet hem samen met mij op de foto. Hij zal de illustraties die ik aanlever op de juiste plek zetten en in samenspraak met mij vorm en kleur van letters kiezen. Wat komt waar te staan? Hij knutselt dus het boek in elkaar tot een aantrekkelijk en uit het oog springend geheel.

Barbara Cool, muzikante, muziekdocente en oprichtster van Coolcompany

Een muzikale en aimabele vrouw. Ik volgde de workshop Zumis zingen bij haar. Zumis zijn korte en krachtige liedjes voor kinderen, met elke een specifieke intentie. Ze passen perfect in het mindfulnessplaatje en bij de verhalen. Elk van de zes verhalen krijgen hun Zumi én we gaan er nieuwe creëren. Jubel, jubel.

Familie, vrienden, kinderen en hun ouders

Op hen vuur ik vers geschreven teksten af ter reflectie. Zij geven me (hopelijk) eerlijke feedback.

Samen maken wij het boek ‘SCHILDPADTIJD.

Ben ik toch een ‘teamplayer’!

Meer lezen

Lees je graag de nieuwste blogs?